Cu prilejul zilei profesionale,
OAMGMAMR Filiala Brăila, vă adreseză sincere urări de sănătate şi prosperare, realizări frumoase și noi succese în realizarea sarcinilor nobile pe tărâmul profesiei de loc uşoare,care zi de zi oferă provocări, dar şi motivaţii pentru performanţă şi perfecţiune.
Să vă bucurați de respectul colegilor, de gratitudinea pacienților și dragostea persoanelor dragi!
Vă mulţumim din suflet pentru munca şi devotamentul dumneavoastră !
Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala Brăila organizează Conferința Județeană Asistenții medicali și moașele: valoare, siguranță, respect și implicare” – EDIȚIA I, eveniment dedicat celebrării Zilei Internaționale a Asistentului Medical.
Evenimentul se va desfășura vineri, 12 mai, începând cu ora 10.00, la Amfiteatru – Spitalul Clinic Județean de Urgență – Brăila.
Reuniunea aduce în atenție tema lansată de Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) în contextul celebrării Zilei Internaționale a Asistenților Medicali, ”ASISTENȚII NOȘTRI. VIITORUL NOSTRU”.
Tema reflectă propunerea ICN pentru asistența medicală în viitor, abordarea provocărilor globale de sănătate și îmbunătățirea sănătății pentru toți și se concentrează pe strategii și soluții despre cum trebuie susținuți asistenții medicali, nu doar pentru a asigura servicii de sănătate sigure și de calitate în viitor, dar și pentru a le proteja profesia și viața.
Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) a stabilit, în 1965, ca data de 12 mai să fie Ziua Internaţională a profesiei, în semn de respect faţă de Florence Nightingale, cea care a impus profesia de asistent medical ca una de sine stătătoare.
Născută în 1820, la Florenţa, Florence Nightingale s-a remarcat în timpul Războiului din Crimeea (1853-1856), când a întocmit un raport despre metodele medicale primitive şi condiţiile de viaţă dificile cu care se confruntau asistenţii medicali pe front. În 1860, cu banii câştigaţi pentru serviciile aduse, a deschis o şcoală de asistenţi medicali pe lângă Spitalul „Saint Thomas” din Londra, ceea ce a însemnat un prim pas în pregătirea de specialitate a acestora. Ca semn de recunoaştere a meritelor sale, regina Victoria a decorat-o pe Florence Nightingale cu Crucea Roşie Regală. În 1907, a primit, din partea regelui Edward al VII-lea, Ordinul de Merit.